Εκδρομή χωριανών και φίλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Σ.

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διοργανωθείσα από το Κ.Σ, εκδρομή το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018.

Στην εκδρομή έλαβαν μέρος 62 άτομα , συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας, από την επαρχία Λευκωσίας και Λάρνακας.  Την εκδρομή επιχορήγησε το Κ.Σ. καλύπτοντας τα έξοδα του λεωφορείου.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν στο όμορφο χωριόΠυργά με την ωραία φύση, την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου, την «εκκλησία των αγνοουμένων’ της Τουρκικής εισβολής του 1974. Η εκκλησία κτίστηκε από τον Οικ. παπαΧριστόφορο και την σύζυγο του εις μνήμη του αγνοούμενου γιου τους Αλέξανδρου, του οποίου τελευταίως τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν και ενταφιάστηκαν.   Έγινε προσκύνημα και στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας του ίδιου χωριού.

Ακολούθως το πρόγραμμα περιείχε επίσκεψη σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κύπρου την Τόχνη. Ο ιερέας της εκκλησίας του χωριού του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μας μίλησε για το ιστορικό της εκκλησίας που πάει πίσω στον 4ο αιώνα μ. Χ., όταν η Αγία Ελένη πέρασε από το χωριό και πρωτοέκτισε στον ίδιο χώρο εκκλησία. Στο προαύλιο της εκκλησίας λειτουργεί μουσείο αρχαίων εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών αντικειμένων.

 

Στην πορεία επισκεφθήκαμε την γνωστή εκκλησία και μονή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, κοντά στο χωριό Πεντάκωμο, λίγο πριν την Λεμεσό. Οι μοναχές εκτός των θρησκευτικών καθηκόντων των, παράγουν μέλι, άνθη, γλυκά του κουταλιού, βότανα κ.α. τα οποία μαζί με θρησκευτικά βιβλία και εικόνες έχουν προς πώληση.

Τέλος ,οιεκδρομείς κατέληξαν στο παραθαλάσσιο χωριό Ζύγι, όπου συνέφαγαν ψάρι ή και σούβλα στο φιλόξενο κέντρο των χωριανών μας αδελφιών Ανδρέα, Λουκά και Γεωργίας Πιττάκα. Οι ιδιοκτήτες της του κέντρου μας περιποιήθηκαν πολύ ικανοποιητικά σε πολύ λογική τιμή. Μας κέρασαν καφέ και με την ευκαιρία των γενεθλίων του ενός μας κέρασαν και τούρτα.

Κατά την ώρα της ξεκούρασης τους και μετά το φαγητό και τον καφέ τους , οι συγχωριανοί και φίλοι παροτρυνόμενοι από τους συγγραφείς του νέου βιβλίου-εγχειριδίου κατασκευής ψαθιού, στα Ελληνικά και Αγγλικά , ( Α. Ζαμπά και Χ. Ττερλικκά) , προμηθεύτηκαν τόσο το βιβλίο όσο και το αναβαθμισμένο με αγγλικούς υπότιτλους, ντοκιμαντέρ για το ψαθί

Αργά το απόγευμα γυρίσαμε οκαθένας στον τόπο του ευχαριστημένοι και αναμένοντας και ζητώντας την επόμενη εκδρομή και συναπάντημα της 6 Οκτωβρίου.

Αντώνης Ζαμπάς

Πρόεδρος του Κ.Σ.

http://www.cheapcamsexlive.com