Μήνυμα του Πρόεδρου

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Με την ευκαιρεί της ανάληψης των  καθηκόντων του Κοινοτικού Συμβουλίου (Κ.Σ.) του χωριού μας, ως σώμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού μας, από την 1 Ιανουαρίου 2017 αποτελείται  από τους πιο κάτω:

  1. Αντώνης  Σ. Ζαμπάς, Πρόεδρος, Τηλ. 99575081
  2. Αυγή  (Πολυδώρου) Δήμου, Αντιπρόεδρος, Τηλ.99326003
  3. Γιάννης Α. Μερακλής, Γραμματέας, Τηλ.96848722
  4. Χρυσούλα Α. Τουμασή, Ταμίας, Τηλ.99482257
  5. Γιώργος Γ. Γιαννακού, Υπεύθυνος Εκδηλώσεων, Τηλ.99418040.

Θα συνεχίσουμε και διευρύνουμε , δίνοντας νέα πνοή στο έργο που  άφησε το προηγούμενο Κ.Σ. το οποίο και ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Ζητήματα που χρειάζονται  τακτοποίηση και την συνεργασία όλων μας , ανάμεσα σε πολλά άλλα , είναι τα πιο κάτω:

-          Καταθέσεις  επ’ ονόματι παππούδων, γονιών και κάποιων από εσάς στην  ΣΠΕ του χωριού μας, που τώρα διαχειρίζεται η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα , πρέπει να αποσυρθούν από τους ενδιαφερόμενους.  Αποτείνεσθε σε μας ή την ΣΚΤ για πληροφορίες.

-          Ανέγερση Μνημείου  Πεσόντων και αγνοουμένων. Γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης  κατάλληλου χώρου και συλλογής χρημάτων.

-          Συνέχιση των προσπαθειών μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες για  ανεύρεση των οστών των αγνοουμένων και ταυτοποίησης των, για να ακολουθήσουν η ταφή και απόδοση των αρμοζουσών   τιμών.

-          Κτηματολογικές τακτοποιήσεις της περιουσίας  μας. Θα πρέπει να γίνουν οι  μεταβιβάσει από α)  παππούδες, γονείς στα εγγόνια και παιδιά αντίστοιχα, β) από αποβιώσαντες γονείς στα  παιδιά τους και γ) από ηλικιωμένους γονείς στα παιδιά τους.

Στις  περιπτώσεις  αυτές  χρειάζεται η συνεργασία των συγγενών πρώτα μεταξύ των αδελφιών και μετά μεταξύ ξαδελφιών κλπ .

Η συμφωνία μεταξύ απομακρυσμένων συγγενών,  ότι  κάποια κτήματα ανήκουν σε κάποιους που δεν φρόντισαν εν καιρώ να τα μεταβιβάσουν και όχι σε όλους τους πιθανούς σημερινούς κληρονόμους , είναι απαραίτητη.

-          Το Κ.Σ. θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδρομές/προσκυνήματα/επισκέψεις τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές για όσο καιρό θα είναι κατεχόμενες για συντήρηση της μνήμης μας.

-          Σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σημερινά σύνολα του χωριού μας στην προσφυγιά, δηλαδή το Προσφυγικό Σωματείο μας , το ΣΩΝΕΠ  ( Σωματείο Νεολαίας), την Εκκλησιαστική Επιτροπή, αλλά και με όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν στο έργο μας , θα συνεχίσουμε  τις διάφορες εκδηλώσεις, Συνεστιάσεις, Χοροεσπερίδες, παρουσιάσεις κατασκευής και επίδειξης  του ψαθιού και άλλων νεωτεριζουσών κατασκευών ψαθιού  σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε  σχολεία, παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του ψαθιού στο εσωτερικό και εξωτερικό  σε συνεργασία με τους αποδήμους μας, διατήρηση της εγγραφής του ψαθιού ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO, και την εγγραφή της κληρονομιάς αυτής στον Διεθνή Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

-          Θα συνεχίσουν οι πωλήσεις κατασκευών ψαθιού και DVD- Ντοκιμαντέρ για το ψαθί.

-          Θα εμπεδώσουμε και διευρύνουμε την συνεργασία μας με την» Κυπριακή Χειροτεχνία» για προώθηση και πώληση των διαφόρων κατασκευών ψαθιού.

-          Θα παρέχομεν την κάθε νόμιμη βοήθεια ή εξυπηρέτηση δωρεάν, νοουμένου ότι δεν ζητείται από μας οποιαδήποτε εργασία πέραν των καθηκόντων μας.

-          Θα στεκόμαστε δίπλα από τους επαναπατριζόμενους χωριανούς  για εξυπηρέτηση όπου χρειάζεται.

-          Θα συμβάλουμε τα μέγιστα στην έρευνα και συγγραφή του βιβλίου για τα  Γενεαλογικά δέντρα του χωριού μας, εργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται με την συνεργασία του Προσφυγικού Σωματείου.

Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας , όπου και όποτε μας χρειάζεστε, μέχρι τη λήξη της θητείας μας ,αλλά και φυσικά αργότερα μέχρι την άγια μέρα της επιστροφής στους τόπους μας.

Αντώνης Σ. Ζαμπάς

Πρόεδρος της Κοινότητας